Muntenbasis maakt het nu mogelijk dat Bitcoin-, Ethereum- en XRP-houders rechtstreeks vanuit hun account kunnen betalen voor goederen.

In een recent persbericht dat met de V.S. wordt gedeeld, heeft de handelaarsbewerker BitPay een verbeterde integratie met de belangrijkste cryptocurrencyuitwisseling van Amerika, Coinbase aangekondigd.

Gebruikers van Coinbase kunnen Bitcoin, Ethereum, XRP, USD Coin en andere grote cryptocurrency’s uitgeven om te betalen voor goederen die worden aangeboden door BitPay-ondersteunde handelaren, waaronder Microsoft, Twitch en de Dallas Mavericks. Voorlopig zijn de transacties beperkt tot $1.000.

Het maken van het gemakkelijker om crypto uit te geven…

BitPay kondigde al in juli 2017 de integratie van Coinbase aan binnen haar portemonneeapplicatie. Over een maand zullen de gebruikers van de app in staat zijn om handelaren direct te betalen, wat betekent dat er geen behoefte meer is aan de peer-to-peer (P2P) beweging van crypto.

De functie opent nieuwe mogelijkheden voor bedrijven om crypto te adopteren, volgens BitPay’s productdirecteur Sean Rolland:

„Integratie tussen Coinbase en BitPay stelt gebruikers in staat om rechtstreeks vanuit hun Coinbase account te betalen, wat nieuwe wereldwijde mogelijkheden biedt voor bedrijven om crypto te accepteren en te betalen“.

In 2019 verwerkte BitPay meer dan $1 miljard aan cryptocurrencies. Bitcoin Revolution, ’s werelds grootste cryptocurrency, is verantwoordelijk voor maar liefst 92 procent van de totale transacties.

In juni heeft het ook een Mastercard prepaidkaart uitgerold die wordt geaccepteerd door alle bedrijven die worden ondersteund door de $330 miljard aan wereldwijde betalingen.

BitPay’s twijfelachtige reputatie

BitPay, een van de oudste cryptocurrency bedrijven opgericht in 2011, blijft in de voorhoede van cryptocurrency merchant adoptie.

Vorig jaar nam het bedrijf echter veel moeite om een Bitcoin-betaling te blokkeren die naar Hong Kong Free Press (HKFP) werd gestuurd, een non-profit nieuwswebsite die door onafhankelijke journalisten wordt beheerd. Dit gebeurde slechts enkele maanden nadat Bitpay een donatie van $100.000 aan een liefdadigheidsinstelling ter bestrijding van branden in het Amazonegebied had afgewezen.

Het bedrijf wordt ook geconfronteerd met aanzienlijke kritiek vanwege de incompatibiliteit van de portemonnee en een gebrek aan steun voor het Lightning Network, het „laag 2“ betalingsprotocol van Bitcoin.