Hval, der solgte Bitcoin inden 2020-nedbrud, udtjente $ 156 mio. Før denne uges 20% fald

En seriel sælger med en masse BTC til deres navn valgte at frasælge sig af en stor bit Bitcoin lige før mandagens nedbrud til $ 47.400.

Bitcoin ( BTC ) mistede 20% på en dag, delvis takket være en enkelt hvals handlinger, antyder ny forskning.

Data fra on-chain analytics firma Santiment den 23. februar viste, at BTC / USD dyppede til $ 47.400, efter Bitcoins næststørste transaktion i 2021 fandt sted.

Ghost of Bitcoin sælger tidligere afkast

Transaktionen, 2.700 BTC til en værdi af $ 156,6 millioner til $ 58.000 pr. Token, resulterede i et salg, der lagde pres på markedet, dette snebold til det største en-times lys i Bitcoins historie.

„Som vi bemærkede i går, var der en 11x stigning i valutatilstrømning, der startede # Bitcoins priskorrektion fra dets $ 58,3k #ATH,“ skrev Santiment i ledsagende kommentarer på Twitter.

„Yderligere datakamning afslørede, at en adresse var ansvarlig for årets næststørste $ BTC-transaktion, en import af 2.700 poletter til tegnebogen før en hurtig udsalg.“

Resultaterne kaster lys over, hvad der nøjagtigt skete, da volatiliteten overtog for Bitcoin, som formåede at komme sig til $ 54.000, før de handlede under $ 50.000 igen i skrivende stund.

Nogle mener, at markedet blev overforlænget, især naysayers, der hævdede, at en boblelignende proces længe havde været i gang. Andre hævdede, at det simpelthen var „forretning som sædvanlig“ for kryptohandel, men som Cointelegraph rapporterede , var der bekymringer over usædvanlige tilstrømninger til børser.

Santiment bemærkede, at den samme adresse også var solgt lige før prisnedbruddet på tværs af aktiver i marts 2020. På det tidspunkt mistede Bitcoin næsten 60% af sin værdi og ramte $ 3.600.

“Den samme adresse foretog også en 2.000 $ BTC-import i marts sidste år, da Black Thursday-korrektionen fandt sted,” afslørede den.

„I alt foretog den 73 transaktioner i et års eksistens for i alt 91.935 $ BTC importeret, hvor alle tokens flyttes væk inden for få minutter efter ankomst.“

Hvaler i rampelyset

Mistanker havde længe haft øje med hvaler, der havde tjent på små tegnebøger, der solgte under tidligere prisfald gennem Bitcoins seneste bull run. Som Cointelegraph rapporterede , var antallet af hvalstørrelses tegnebøger vokset, mens småboerne var faldende.

”Den mest interessante side om side fortæller dig, hvordan Bitcoin-investorprofil skrider frem – ‚hvaler‘ faldt, da prisen steg i den sidste cyklus; en ny gruppe hvaler bare dukker op denne gang, mens rejer er de svage hænder, der solgte for tidligt, ”primitiv grundlægger Dovey Wan tweetede i sidste uge sammen med et diagram, der sammenlignede tyrkørslene 2017 og 2021.

”DEN STORE VÆLSETOVERFØRSEL,” tilføjede hun.

Nogle svar på forskningen bemærkede i mellemtiden , at den pågældende tegnebog havde været ansvarlig for en brøkdel af den samlede handelsvolumen, og at dens indflydelse derfor burde være begrænset.

„Vi tror ikke på, at en adresse alene udløser prisangivelsen for det største kryptoaktiv i verden, så vi vil bestemt ikke have, at du heller skal tro det,“ svarede Santiment.