Forbundsagenter arresterer mistanke om 17 år gammel Twitter-hack ‚Mastermind‘ i Florida

Fredag ble en 17 år gammel Tampa-tenåring arrestert i Florida for angivelig å være “hovedminden” bak Twitter-hacket 15. juli, der det ble sett et stort antall høyprofilerede kontoer.

Hacket nettet også omtrent $ 120 000 bitcoins ved å føre uvitende individer til dobler svindel

Den mistenkte Graham Clark er siktet for over 30 forbrytelser og ble tatt i varetekt av FBI, Secret Service og Florida rettshåndhevelse.

15. juli var det et massivt Twitter-hack der et stort antall Twitter-kontoer ble brutt. Kontoer som tilhørte mange kjente personer inkluderte Barack Obama, Apple, Google, Joe Biden, Elon Musk, Bill Gates og Jeff Bezos. Regnskapet tweetet deretter om en „giveaway“ eller doubler-svindel av Bitcoin Code, og hackeren rak inn 120.000 dollar av BTC på en dag.

Publikum fant også ut at 1000 individer hadde tilgang til et internt verktøy som gir noen ‚Gud Mode‘ krefter. Det ble også funnet ut at noen på innsiden som jobbet med Twitter fikk betalt for tilgangen, og folk hadde frykt for kompromitterte direktemeldinger . New York Times forklarte at innsiden ble kalt „Kirk“, og han solgte angivelig det interne verktøyet til forskjellige hackere som fortalte om ham etter hendelsen.

Forbundsagenter arresterer mistanke om 17 år gammel Twitter-hack ‚Mastermind‘ i Florida

Bilde av Graham Clark via WFLAs Ryan Hughes. I tillegg til Clark, arresterte føderale agenter også 19 år gamle Mason Sheppard fra Storbritannia og 22 år gamle Nima Fazeli fra Orlando, Florida.
Etter pågripelsen sa Hillsborough statsadvokat Andrew Warren til det lokale Florida nyhetsutsalget WFLA at „massiv svindel ble orkestrert her i hagen vår, og vi vil ikke stå for det.“ Graham Clark står overfor anklager som uredelig bruk av personlig informasjon med et mangfold av ofre, anklager om organisert svindel, en rekke tellinger om uredelig bruk av personlig informasjon, en god del anklager om kommunikasjonssvindel også.

“Disse forbrytelsene ble begått ved å bruke navnene på kjente personer og kjendiser, men de er ikke de viktigste ofrene her. Denne ‚Bit-Con‘ ble designet for å stjele penger fra vanlige amerikanere fra hele landet, inkludert her i Florida, »understreket Warren overfor pressen.

Amerikansk rettshåndhevelse sier at Clark er en av tre mistenkte involvert i Twitter-hacket, men han er angivelig „hovedminden“ bak prøvelsen. Politiet har også pågrepet 19 år gamle Mason Sheppard fra Storbritannia og 22 år gamle Nima Fazeli fra Orlando, Florida.

Det er ukjent hva som vil skje med bitcoins som er anskaffet fra Twitter-hacket 15. juli, men en rapport utgitt av Elliptic, sa at en brøkdel av myntene var blandet med en bitcoin-tumbling lommebok.