Cruciale wekelijkse Bitcoin Momentum Indicator opent rood voor het eerst sinds april

Over crypto Twitter heen beweren analisten dat de Bitcoin Superstar -prijs net een extreem bullish close had, maar een cruciale momentum meetindicator zegt het tegendeel.

In feite is de tool voor het eerst sinds april 2020 voor het eerst bearish geflipt op wekelijkse tijdstippen, vlak na de Black Thursday rebound en pre-halving rally.

Bitcoin Wekelijkse MACD opent voor het eerst sinds Zwarte Donderdag Bearish

De belangrijkste cryptocurrency door markt GLB sloot boven $10.750 gisteravond, die een anders bearish week op een hoge noot beà „indigt. Stieren hebben zich vastgehouden na zeven opeenvolgende dagen met succes onder de $10.000 te hebben verdedigd alvorens te proberen voor hoger, maar zijn er niet in geslaagd om een hogere hoogte in te stellen.

Hoewel de dingen niet zo bullish zijn als ze ooit waren, hebben ze nog niet bearish geflipt – tot nu toe. De wekelijkse MACD die bearish draait op Bitcoin en top crypto activa zoals Chainlink werden voor de zondagavond wekelijks gesloten, maar het kon het nieuwe weekblad niet tegenhouden om voor het eerst sinds april in het rood te openen.

Hoewel de stieren in staat waren om de week op groen te sluiten, zou een rode opening een bearish trend kunnen starten. In het verleden is er wekelijks een MACD rood gekleurd op het histogram, wat heeft geresulteerd in gemiddeld 124 dagen van de vier verschillende voorvallen. De zaken zijn echter waarschijnlijk niet zo bullish als deze gegevens zouden suggereren.

Waarom het omdraaien van Bearish deze keer rond mei Onverwacht Bullish Resultaten opleveren

Het feit dat de MACD op de koop toe wordt genomen, heeft vaak tot gevolg dat er een lange schaduwzijde is, en het is onmogelijk uit te sluiten dat dit momenteel het geval is met de eerste wekelijkse rode openstelling sinds april 2020. Na zo’n lange opleving met beperkte terugtrekking is een diepere correctie heel goed mogelijk.

Maar het omdraaien van de wekelijkse MACD levert niet altijd een bearish resultaat op. In het voorbeeld hieronder, net voor de stierenloop van 2017 in een hoge versnelling werd geschopt, flipte de leidende cryptocurrency per marktcap bearish voor slechts één vinkje op het histogram.

De MACD is een momentum meetinstrument, en het terugdraaien van de stieren gaf aan hoe sterk de stieren waren geworden, en dat was het voor de berenmarkt. En hoewel dat deze keer heel goed mogelijk is, is een ander scenario mogelijk.

Hoewel de bovenstaande grafiek een kortstondige bearish blip laat zien, gevolgd door een lange reeks groene upside op de MACD, is dat misschien niet waar de Bitcoin-prijs zich op dit moment in de marktcyclus bevindt.

Een vergelijking van de laatste marktcyclus – de belangrijkste steekproef om af te gaan – suggereert dat in plaats van op punt B, waar Bitcoin uiteenviel in een volledige stierenmarkt, de crypto-activa op punt A zouden kunnen liggen.

Punt A was ook een bearish MACD flip op weely timeframes maar resulteerde in elk klein minpuntje. De Bitcoin-prijs werd meestal zijwaarts en opwaarts verhandeld voor de komende meer dan 200 dagen.

Hoewel nog eens 200 dagen zijwaarts handelen niet bearish zal zijn op Bitcoin, kan het pijnlijk zijn voor elke crypto-investeerder die $100.000 of meer prijsniveaus verwacht zoals voorgesteld door het stock-to-flow-model.

De laatste berenflip maakte echter voorgoed een einde aan de berenmarkt en stuurde de cryptocurrency van onder de $1.000 naar $20.000. Met Bitcoin op $10.000 nu, zou een andere vergelijkbare stijging de asset naar $200.000 per BTC brengen.